Product Details

Prirodni med-mjesavina curukota i biljaka iz Kurana i sunneta

$14.95

Product Description

 

Prirodni med-mjesavina curukota i biljaka iz Kurana i sunneta

Pakovanje: 16 oz

Med Q & S ( Snaga Kur’ana I Sunneta) nosi ime po svojoj specificnosti I jacini koju posjeduje Ova mjesavina ,I ona je  sastavljena iz vise hranjivih ljekovitih biljaka. Svi ovi navedeni ljekoviti sastojci pomijesani sa medom,  vecinom su spomenuti u Kur;anu I Sunnetu Allahovog Poslanika Muhammeda s.a.v.s I zbog toga nosi ovaj naziv Snaga Kur’ana I Sunneta. Da je ova mjesavina meda djelotvorna pokazuju nam biljke I drugi produkti koji su mijesani sa ovim medom kao npr: Medinske Hurme ili (Ajwa  dates) zatim Zem Zem voda koja ima veliki uticaj na izlijecenje mnogih bolesti kako tjelesnih bolesti tako I bolesti koje su prouzrokovane sihrom I drugim sejtanskim bolestima. Med sidr ili med od Lotosa se nalazi u ovoj mjesavini I kod mnogih ucaca Rukje koji poznaju ovu oblast lijecenja je poznat kao med koji odstranjuje Sihr iz unutrasnjosti oboljele osobe ili pacijenta.Med od Lotosa dolazi sa Hadramaut planina u jugozapadnom dijelu Arapskog poluostrva, on se ubire samo 2x godisnje. Allah dz.s. je Ovo drvo je spomenuto u 4x u Kura’nu kao dokaz navodimo ajet iz Kur'ana gdje Uzviseni Allah s.v.t. kaze:"A oni sretni - ko su sretni?! biće među lotosovim drvećem bez bodlji."(Kur'an, Događaj  Al-Waqia, 27-28): a spominjuga I druge knjige I religije.,neki ga spominju ovako: Sidr drvo , (također poznat kao Lote stabla, Kristova Thorn, žižula ili Nabkh stabla Botanički naziv:. Ziziphus spina- christi) je drevna stabla.Ovo stablo drveta je koristeno I za vrijeme Sulejmana a.s.i faranona u izgradnji palata.. sjemenke lotosa (sidr arab.) su bogate bjelancevinama, lisce je bogato kalcijem,zeljezom,magnezijom.Takodze od lisca ovog drveta se prave I biljni  samponi za lijecenje peruti.

-Zem-zem Voda

Blagoslovljeni izvor vode Zem-zem se nalazi u matafu (mjesto gdje se obavlja tavaf) nedaleko od vrata Benu-Šejbe. Između njih i Hadžeru-l-Esveda je udaljenost je od 21 m. Voda Zem-zem je prema hadisima Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, najbolja voda na svijetu. To je blagodat koju je Uzvišeni ukazao Ibrahimu, 'alejhisselamu, i njegovim potomcima. Zem-zem je jedan od Allahovih znakova Njegove moći i milosti u Mekki. Melek Džibril, uzrokovao je njegovo pojavljivanje i u više navrata je Poslanikovo srce oprao tom vodom. Voda Zem-zem je ljekovita i hranjiva. Buharija je zabilježio predaju od Ibn Abbasa, radijallahu 'anhum, u kojoj kaže: "Prva žena koja je upotrijebila pregaču je Ismailova, 'alejhisselam, majka. Ona ju je uzela da bi njome od Sare prikrila trudnoću. Zatim je Ibrahim, 'alejhisselam, poveo nju i Ismaila, 'alejhisselam, koga je još dojila, i ostavio ih kod današnje Ka'be, pod jednim velikim drvetom, iznad Zem-zema, u visini današnje Ka'be. Allahov Poslanik, sallallahu 'alejhi ve sellem, je rekao za Zem-zem: "Zem-zem je hrana koja zasićuje i lijek." (Sahih tergib ve terhib, 1162.), i rekao je: „Zem-zem je za ono za što se pije." (Sahih, Silsiletu Sahiha, 883.) Vrelo vode Zem-zem se nalazi na dubini od 30 metara, njegova jačina izviranja je između 11 i 18,50 litara u sekundi, zavisno od vremena.

U hadisu gdje se spominje priča o prelasku na islam Ebu Zerra, radijallahu anhu, a koju je zabilježio imam Muslim, navodi se: „...Upitao ga je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: 'Kada si došao ovdje?' Rekao sam: 'Ima već trideset dana i noći' Upitao je: 'Ko te je hranio?' Rekao sam: 'Nisam imao nikakve hrane osim zemzem vode koju sam pio, pa sam se i udebljao, a i sala sam dobio na stomaku a da nisam osjetio nikakvu glad niti nemoć.' Na to je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao:  'Ta voda je doista berićetna i zasićuje kao i hrana!'

Od Džabira ibn Abdullaha, radijallahu anhu, prenosi se da je rekao: „Čuo sam Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, kako kaže: 'Zemzem voda je za ono za što se pije!'

 

Ibn Hadžer je rekao: „U jednom dijelu predanja Muslim je zabilježio 'zasićuje kao i hrana', a u istom lancu prenosilaca kao što je zabilježen kod Muslima, Et-Tajalusi je još dodao 'lijek je od bolesti'. U 'El-Mustedreku' je zabilježen merfu'-hadis od Ibn Abbasa, u kojem je navedeno: 'Zemzem voda je za ono za što se pije.'

-Postoji I jos mnogobrojni dokazi u ljekovitosti zem zem vodom

-Sastojsci koji se nalaze u ovj smjesi su slijedeci:

Sidr med ili Sidr u prahu, Ajwa datule, bosiljak, Fig u  prahu, sjeme od lubenice u prahu, Aloe vera u prahu, Cres, Piskavica, Vinager u prahu, maslinovo ulje, ulje od  šipka, grožđica Pasta, đumbir u prahu, Senna, Siwak, bagremov med, uljene sjemenki od  grožđa, Qust (Kust, costus), Zam zam vode, sjemenki bundeve ili tikve  u prahu i Anis sjeme.

-Nacin, i upotreba koristenja ovoga meda:

Uzimati svaki dan po jednu supenu kasiku ovog meda ili po preporuci vaseg ljekara ukoliko imate druge zdravstvene problem..

 Oprez: Trudnicama ili dojiljama se preporucuje konsultacija sa doktorom prija upotrebe ovog proizvoda . Ne preporucuje se koristenje ovog proizvoda osobama mladzim od 18 god.

-NAPOMENA: MED Q & S SE USPJESNO KORISTI I LIJECENJU I IZLIJECENJU  OBOLJELIH OSOBA OD SIHRA I DRUGIH SEJTANSKIH BOLESTI.

Product Code: POWJ34

Customer Reviews

This product hasn't been reviewed yet. Write a review

 

eCommerce by CubeCart