Product Details

2x 100% Organic Booster Med 16 oz

$19.95

Product Description

SMJESA ČUROKOTA & MEDA ZA JAČANJE IMUNOG SISTEMA

Zatim, hrani se svakovrsnim plodovima, pa onda idi stazama Gospodara svoga, poslušno!” Iz stomaka njenih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je, uistinu, dokaz za ljude koji razmišljaju. Kur'an(16:69)

 Vaš imunološki sistem
 
Slab imunološki sistem izlaže vaše tijelo svim vrstama bolesti, pogotovu kod promjene godišnjih doba sa ljeta na jesen, kada nova generacija virusa cirkuliše i uzrokuje prehlade i kašalj.

Iako imunološki sistem može prepoznati viruse koje je već jednom uništio, nemože prepoznati mutirajuće viruse. Jedna mala neprepoznatljiva nijansa može prevariti imunološki sistem, koji pomisli da se radi o sasvim novom virusu za kojeg nema ni antitijela. Dok se jak imunološki sistem može suprostaviti ovakvom iskušenju, imunološki sistem koji je oslabljen zbog slabe ishrane i stresnih faktora neće se moći suprostaviti istom iskušenju.

Umor, izcrpljenost, ponavljajuće upale, usporeno zarastanje rana, alergije, gljivične upale, prehlade i gripe, predstavljaju simptome i ukazuju na slabo funkcionisanje vašeg imunoloskog sistema. Zdrava odrasla osoba nebi trebala da boluje više od dvije prehlade godišnje. Ako vi nemožete proći bez prehlade, svako malo vremena, onda je definitivno vrijeme da počnete kroz ishranu potpomagati vaš imunološki sistem.

DJELOTVORNOST I FUNKCIJA BOOSTER MEDA SA ČOROKOTOM

 Booster je posebna i ukusna smjesa meda&ljekovitog bilja, formulisana za maksimalne rezultate dobrog zdravlja. Smjesa Manuka meda, ulja od Čorokota i 11 vrsta ljekovitog bilja , čini Booster med odličnim tonikom za jačanje imunološkog sistema.

 Ova smjesa takodžer ublažava negativne efekte stresa. Naša smjesa od Đjumbira, bijelog luka, pčelinjog propolisa i zelenog čaja, poboljšaće metaboličnu funkciju, cirkulaciju krvi od srca prema ekstremitetima(ruke i noge) kao i od ekstremiteta prema srcu. Krvni pritisak se balansira a kardiovaskularna(rad srca) funkcija kao i funkcija imunološkog sistema se poboljšava.

 Koristi se za povećanje energije, kod liječenje umora i izcrpljenosti, upale grla, kašlja, prehlade, bolesnog stomaka i jačanje imunološkog sistema.

Blagog i ugodnog ukusa, dolazi u staklenoj  boci od 1lbs ili 16 oz. 

 

  Prirodan, bez dodatka šećera.

 ŠTA JE MANUKA MED?

 Manuka med je jedan od najboljih vrsta meda na svijetu, koji je posebno poznat po svome izliječujućem dejstvu. Ovaj med se sakuplja sa Tea Tree (Čajevog) drveta u Novom Zelandu.  Doktor i naučnjak dr.Molan sa Wajkato univeriteta u Novom Zelandu, već dvije decenije ispitju Manuka med i zaključio je da nijedan drugi med nema medicinsko dejstvo kao Manuka med. Manuka med posjeduje prirodnu mogućnost da uništava staphaureus and streptococcus, dvije poznate bakterije koje su većinom odgovorne za upale grla, prehlade, herpese od temperature na usnama.

 UPUTSTVO ZA UPOTREBU

Jedna do dvije čajne kašikice  na dan. Mogu se pomiješati sa prokuhanom, toplom vodom, kao topao čaj, bez dodavanja šećera.
 ŠTA JE TO KRISTALIZACIJA? 
To je prirodan process stvrdjavanja,  koji se dogadja kod meda. Med je smjesa supersaturiranog šećera, zbog čega se glukoza(šećer)  kristalizira(stvrdne).
 MOGU LI SPRIJEČITI KRISTALIZACIJU MOG MEDA?       

Čuvanje vašeg meda na sobnoj temperaturi može spriječiti kristaliziranje, jer se ovaj process veoma često dogadja na hladnim temperaturama(40 – 57 F). Zbog ovoga med se nikada ne čuva u frižideru.

 MOJ JE SE MED KRISTALIZIRAO, TREBAM LI GA BACITI?
 
 Ne treba bacati med,prokuhajte vodu i stavite staklenu bocu smedom u kljucalu vodu  ,boca mora biti potopljena u vodu do samoga vrha boce sa medom i ostavite tako med da stoji u vodi otprilike do 1 sahat a moze i duze , med ce se povratiti u prvobitno stanje. 
 
SASTOJCI
 Ne pasterizovani Manuka med, matična mliječ, pčelinj propolis, ulje čorokota, Siberijski gingseng, đjumbir, mirodjija, ekstrakt iz lista zelenog čaja, likorise, prašak iz Madžhul datule, bijeli luk i maslinovo ulje.

Pakovanje 430 gr ili 1 lbs-16 oz

Product Code: DUPP34

Customer Reviews

This product hasn't been reviewed yet. Write a review

 

eCommerce by CubeCart