Product Details

Stazama egoizma

$19.95

Product Description

Knjiga: Stazama egoizma

Autor: dr. Selman el-Avde

Preveo: Muhamed Ikanović, prof.

Format: B5

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 280.

Cijena: maloprodajna 20 km a veleprodajna, za džemate i udruženja, povoljnije (po dogovoru).

 

O djelu

Djelo Stazama egoizma možda je jedno od prvih djela na našem jeziku koje se na jedan poseban način bavi analizom ljudske ličnosti kroz prizmu Kur’ana i sunneta.

S obzirom na to da je autor veoma dobro upoznat sa stanjem muslimana širom svijeta, može se primijetiti da se on i obraća svakom muslimanu gdje god da živi. Iako u nekim primjerima spominje situacije iz arapskog svijeta , ti primjeri u potpunosti odgovaraju svim podnebljima, s obzirom na to da se u njima tretira problematika koja je gotovo identična u svim zajednicama.

Autor je na jedan fenomenalan način uspio da iz tekstova Kur’ana i sunneta dokuči psihološke momente i da nam uputi veoma korisne i praktične napute za mnoge životne situacije.

Ovo djelo zadire u dubinu ljudske duše, kako je to i rečeno u samom naslovu, te pomaže svakom pojedincu da nauči kako da bolje razumije sebe.

Knjiga je korisna za svakog pojedinca, bez obzira na njegov odnos prema vjeri i poznavanje islamskih principa, i pogodna je kako za mlađu tako i za stariju čitateljsku populaciju.

Ovo je knjiga za svakog muslimana, pa i nemuslimana, koji želi da sazna o tome kako islam gleda na ljudsko biće i njegove životne situacije.

Stazama egoizma je djelo koje će vam sigurno pomoći da prebrodite mnoge životne krize, da imate ljepše poglede na život i ljude oko sebe, djelo koje će vam sasvim sigurno pomoći na putu ka ostvarenju vaših životnih ciljeva.

Stoga, ne propustite priliku da kupite ovo vrijedno djelo!

 

O autoru

Dr. Selman el-Avde rođen je 1956. godine u Burejdi, u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, gdje je završio osnovno i srednje školovanje, a fakultet i poslije magistrat i doktorat završava na Univerzitetu “Muhammed b. Saud” u Rijadu.

Član je Evropskog vijeća za fetve, zamjenik generalnog sekretara Svjetskog vijeća islamske uleme, kao i član mnogih svjetskih organizacija.

Veoma je aktivan na polju islamskog misionarstva – da‘va i autor je nekoliko djela iz ove oblasti.

Product Code: STAK2

Customer Reviews

This product hasn't been reviewed yet. Write a review

 

eCommerce by CubeCart