Product Details

Ispravno shvatanje i obavljanje istihara-namaza

$9.95

Product Description

Iz recenzije:

Uvaženi profesor Bilal Dervišić izdavanjem ove naučne studije ispunio je kolektivnu obavezu bošnjačkih učenjaka. Knjiga Ispravno shvatanje i obavljanje istihara-namaza još je jedan biser cijenjenog profesora Dervišića. Autor je u ovom djelu na studiozan način tretirao pitanje istihare i gotovo da nije ostavio finesu koja se tiče spomenutog namaza a da joj nije posvetio pažnju, iako, želeći olakšati čitateljima, autor nije ulazio u dublja pravna debatiziranja i rasprave koja su ponekad zamorne i predstavljaju teškoću mnogim čitateljima. S druge strane, profesor Dervišić ukazao je na brojne nepravilnosti koje se tiču istihara-namaza, što je knjigu učinilo dodatno vrijednom i interesantnom.

Dr. Safet Kuduzović.

Djelo Ispravno shvatanje i obavljanje  istihara-namaza, našeg uvaženog profesora Bilala ef. Dervišića, svojevrstan je pokušaj da na ispravan način, u svjetlu sunneta Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, muslimanima na našem podneblju rasvijetli svakodnevne životne izazove i dileme. Autor na jedinstven i veoma zanimljiv način istražuje problematiku istihara-namaza s ciljem da taj fenomen objasni u svjetlu Poslanikovog, sallallahu alejhi ve sellem, sunneta i prakse i daje osvrt na neke uvriježene i raširene običaje u pogledu klanjanja istihara-namaza, koji nemaju uporišta u našoj vjeri, poput odlaska priučenim “bulama”, sihirbazima i vidovnjacima, kako bi oni za nas klanjali istihara-namaz, što je velika zabluda.
Ovo će djelo sigurno pomoći svima onima koji žele saznati ispravan način postupanja u ovakvim situacijama i rasvijetlit će mnoge njihove nedoumice i dileme iz ove oblasti. Djelo smatram veoma korisnim štivom i svim muslimanima iskreno preporučujem da ga pročitaju.

Hfz. dr. Fadil Bektaš

Autor: Bilal Dervisic

Mehki uvez

Broj str:94

Product Code: ISPBG8M582

Customer Reviews

This product hasn't been reviewed yet. Write a review

 

eCommerce by CubeCart