Product Details

Ljepote spoznaja

$24.95

Product Description

Sažetak uradio i preveo: Zehrudin Junuzović
Autor: Abdurrahman ibn Ahmed ibn Redžeb el-Hanbeli

Opis

Format: B5

Uvez: Tvrdi

 

O knjizi:

Svaki mjesec u godini ima svoje specifičnosti i dane koji se više ne ponavljaju u toku godine. Svaki od tih dana imaju posebne fadilete i ibadete za koje slijedi izuzetna nagrada. To je „ulov“ koji se čeka samo tih dana, koji se više ne vraća sve do naredne godina, a koji vjernik ne smije propustiti.

U knjizi „Ljepote spoznaja“ su otkriveni ti dani, koji se nalaze u svakom mjesecu ponaosob, sa mnoštvom predanja od Allahovog Poslanika, alejhisselam, njegovih ashaba i tabi'ina.

Opisi fadileta tih dana su tako primamljivo opisani, da će zasigurno svako ko pročita ovu knjigu početi da sprovodi bar po jedan od dobrovoljnih ibadeta o kojima knjiga govori, a čija vrijednost je u pojedinim danima hidžretske godine prosto nezamjenljiva i nenadoknadiva.

Ima dana kada se treba potpuno posvetiti učenju Kur'ana, i da to bude glavni dobrovoljni ibadet. U nekim drugim danima, tačno preciziranim, ne postoji bolje djelo od posta. Između njih postoje dani kada je dobrovoljni namaz nezamjenljiv, a ima dana i momenata kada nijedan razboriti vjernik ne bi smio propustiti zikr – spominjanje Allaha.

Product Code: LJEXHSYB66

Customer Reviews

This product hasn't been reviewed yet. Write a review

 

eCommerce by CubeCart