Product Details

Osman b. Affan – život i djelo trećeg pravednog halife

$39.50

Product Description

IZ PREDGOVORA:

U ovoj knjizi koja govori o Osmanu b. Affanu, radijallahu anhu, časnom ashabu i trećem u nizu odabranih halifa, dr. Alija Muhammed es-Sallabi, jedan od najangažiranijih muslimanskih autora današnjice, osvjetljava sve segmente Osmanovog životnog puta i približava nam njegovu hrabrost, nesebičnost, dobročinstvo, darežljivost i brojne vrline koje su ga krasile i koje će, nesumnjivo, potaknuti današnje muslimane na razmišljanje i pokušaj identificiranja  sa ovom izvanrednom ličnosti iz islamske prošlosti.

 

Prof. dr. Šefik Kurdić

Ko pažljivo pročita ovu knjigu, neće se moći oteti utisku da je Osmanovo vrijeme vladavine bilo, ustvari, nastavak progresa kojem su udareni temelji za vrijeme Ebu Bekra i Omera, što je, opet, nastavak puta koji je trasirao Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, za vrijeme poslaničke misije. Prijevod ovog vrijednog djela na bosanski jezik predstavlja neprocjenjiv dar za našu islamsku biblioteku. Ovim smo po ko zna koji put potvrdili da ne želimo drugi put osim puta kojim su hodili ashabi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, na čelu sa četvericom pravednih vladara: Ebu Bekrom, Omerom, Osmanom i Alijom, radijallahu anhum.

Dr. Safet Kuduzović

Iznimno je važno crpiti pouke iz kazivanja o vremenima smutnji, laži, spletki i obmana, jer u tim vremenima mnoga će stopala posrnuti. Knjiga koja je pred nama tretira epohu u kojoj su se događale najveće smutnje i nedaće, koje su kulminirale ubistvom pravednog halife Osmana, radijallahu anhu. Gorčina tih nemilih događaja itekako se osjeća i dan-danas. Autor ovog vrijednog djela, uvaženi dr. Alija Muhammed es-Sallabi, Allah ga čuvao, studiozno je analizirao ta zbivanja i prikazao ih sa različitih aspekata, dajući čitaocu jasan uvid u uzroke nastanka te velike smutnje, način na koji se razvijala i širila, te propuste i slabosti koji su do nje doveli.

Naslov knjige:         Osman b. Affan – život i djelo trećeg pravednog halife

Autor:                     Dr. Alija Muhammed es-Sallabi

Izdavač:                  Džemat “Stichting Hidžra”, Nederland

Prijevod:                 Mr. Hasan Stranjac

Recenzija:              Dr. Hakija Kanurić

Predgovori:           Prof. dr. Šefik Kurdic  Dr. Safet Kuduzović  Mithad Ćeman, prof.

Format:                  B5 (tvrdi uvez) Broj stranica:          644

 

 

Product Code: OSMTYHKA79

Stock Level: 5

Customer Reviews

This product hasn't been reviewed yet. Write a review

 

eCommerce by CubeCart